Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Püspökladány

Látnivalók és információk
Püspökladány igazi alföldi város a Tiszántúl középső részén. A településen már a múlt század elején termálvízre bukkantak, melynek hasznosítására gyógyfürdő épült.

Látnivalók a településen és környékén


Gazdaház
Távolság Püspökladány központjától 25.7 km.
A hajdúszoboszlói Gazdaház múzeuma tárgyi emlékek bemutatásával idézi meg a nemesi birtokos Czeglédy család egykori életét. 
Részletek

Erődfal
Távolság Püspökladány központjától 26.4 km.
Hajdúszoboszló látnivalói közt tekinthető meg a református templom körüli erődfal egy szakasza a megmaradt sarokbástyával. 
Részletek

Csanády-ház
Távolság Püspökladány központjától 27 km.
Hajdúszoboszlón nem csak a termálfürdő remek program, de az alföldi puszta egyik legrégebb népi lakóházát, a Csanády-házat sem érdemes kihagyni.
Részletek

A szovjet repülőtér titkai
Távolság Püspökladány központjától 27.4 km.
A szovjet repülőtér titkai kiállítás egyedülálló kollekciója a szovjet légierő ausztriai és magyarországi jelenlétével összekapcsolható tárgyakat, dokumentumokat mutat be Berekfürdőn.
Részletek

Bocskai Múzeum
Távolság Püspökladány központjától 27.6 km.
A Bocskai Múzeumban található a Hajdúszoboszló történetét bemutató várostörténeti gyűjtemény, továbbá mezőgazdasági kiállítás is megtekinthető itt.
Részletek

Délibáb Díszkút
Távolság Püspökladány központjától 27.7 km.
2006. július 4-én avatták fel Györfi Lajos szobrászművész térplasztikáját, a Délibáb Díszkutat.
Részletek

Horthy-kastély
Távolság Püspökladány központjától 39 km.
Igazi családi fészek volt a jellegzetes alföldi tájon megbújó, egykor a Károlyi, Haller, később a Halasy család uradalmához tartozó, majd a nagybányai Horthy família tulajdonát képező kenderesi kúria. 
Részletek

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Püspökladány látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...