Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Strandok Éjszakája 2022 - Programok, interaktív térkép

2022. 04. 13. 13:34
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A stranok minden év júliusának utolsó hétvégéjén különleges programokkal várják azokat, akik a megszokottól eltérő vizes élményekre várnak. Hosszabb nyitvatartás, progamok, kedvetmények az ország több tucat fürdőjében.

 

Július utolsó hétvégéjén


A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére immár 13. alkalommal rendezik meg a Strandok éjszakáját. Az eseményre eddig minden évben július utolsó hétvégéjén került sor. Hivatalos időpont egyelőre nincs, azonban a korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan 2022. július 30-án, szombaton kerül sor az eseményre az ország számos strandján.  Az éjszakába nyúló zenés fürdőzés és a szaunaprogramok mellett sok helyen különleges programokkal is várják azokat, akik a szokásostól eltérő vizes élményekre vágynak.
 

Ezekben a fürdőkben rendezték meg a Strandok Éjszakáját

Pillanatnyilag még nem ismert, mely fürdőkben, strandokon kerül megrendezésre az esemény, azonban szinte minden évben nagyjából ugyanazok a fürdők csatlakoznak a kezdeményezéshez. Ezért egyelőre azt mutatjuk meg, 2021-ben, mely fürdőkben csobbanhattunk éjszakába nyúlóan.

 

FIGYELEM: ez még NEM 2022-es lista.
Az alábbi táblázat pusztán tájékoztató jelleggel azokat a fürdőket, strandokat mutatja, amelyekben 2021-ben megrendezték a Strandok Éjszakáját. A fürdők listáját a város szerinti ABC sorrendben tüntettük fel.

 

 
Fürdő Település
Annagora Aquapark Balatonfüred
Lupa-tó Budakalász
Budaörsi Strand és Uszoda Budaörs
Aquaworld Resort Budapest Budapest
MOM Uszoda és Sportközpont Budapest
Pünkösdfürdői Strand Budapest
Büki Gyógyfürdő Bükfürdő
Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont Cegléd
Cserkeszőlői Fürdő Cserkeszőlő
Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda Csongrád
Aquaticum Debrecen Debrecen
Saliris Gyógy- és Termálfürdő Egerszalók
Gyulai Várfürdő  Gyula
Hajdúnánási Gyógyfürdő Hajdúnánás
Hajdúszoboszlói Hungarospa Hajdúszoboszló
Akácliget Fürdő Karcag
Kecskeméti Fürdő Kecskemét
Kumánia Gyógy- és Strandfürdő Kisújszállás
Halasthermál Gyógyfürdő Kiskunhalas
Brigetio Gyógyfürdő Komárom Komárom
Leányfalu Termálfürdő Leányfalu
Lenti Termálfürdő Lenti
Makói Hagymatikum Makó
Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolca
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Mórahalom
Kanizsa Uszoda és Strand Nagykanizsa
Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő Nagykáta
Orosháza Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő Orosháza
Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő Pápa
Sárrét Kincse Fürdő Püspökladány
Aqualand Ráckeve Ráckeve
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár
Napfényfürdő Aquapolis Szeged
Szekszárdi Strand és Élményfürdő Szekszárd
Véső úti Strandfürdő Szolnok
Barack Termálfürdő Tiszakécske
Kerekdombi Termálfürdő Tiszakécske
Rózsa Gyógyfürdő Tótkolmós
Törökszentmiklósi Strand Törökszentmiklós
Zalakarosi Fürdő Zalakaros

 

A legérdekesebb programok


A 2022-es programok még nem ismertek, viszont az alábbiakban egy válogatást mutatunk be azon programokból, amelyeket 2021-ben a legérdekesebbnek találtunk. Ezáltal könnyebb képet alkotni arról, 2022-ben milyen jellegű programokra számíthatunk.

 

Stand up comedy Karcagon

Az Akácliget Fürdőben reggel 8-tól éjfélig tartottak a programok, amelynek keretében interaktív gyerekműsor, vízi tüzijáték és koncert is volt, de ami különlegessé tette ezt az estét, hogy humorista is gondoskodott a jó hangulatról.

 

Szamba táncosok és vízimozi Ráckevén

A ráckevei Aqualand a hajnali fél háromig tartó zenés programot szamba táncosokkal, szaunaprogramokkal és filmvetítéssel színesítette.

 

Szinkronúszó bemutató a MOM Uszodában

A budapesti MOM Parkban a bevásárolóközpont mellett egy sportközpont is van, amelynek része egy uszoda is. Itt 2021. július 31-én 23:00-ig élvezhettük a szervezők által biztosított programokat. Többek között kipróbálhattuk a búvárkodást, felszállhattunk egy SUP-ra, teqballozhattunk is. A hangulatról DJ gondoskodott az esti órákban. A leglátványosabb program azonban kétségkívül a szinkronúszó bemutató volt.

 

Vízi zumba Leányfalun

A leányfalui termálfürdő rendszeresen ad otthont éjszakai fürdőzéseknek, de ezen az estén emelték a tétet. Az éjfélig tartó programon karibi hangulat várta a látogatókat, amelyet kívánságműsor is színesített, a vízi zumba pedig igazi különlegesség volt.

 

Tűzzsonglőrök Hajdúnánáson

A hajdúnánási fürdő kicsit megbújik a szomszédos nagy fürdők, Debrecen és Hajdúszoboszló mellett. Viszont aki a kisebb, csendesebb fürdőket (is) szereti, azoknak kiváló választás. Július utolsó estéje azonban itt sem a csendről szól. A hajnali 1-ig tartó programot tűzzsonglőrök és buborékshow dobta fel.

 

Vízi versenyek Mórahalmon

Az ország egyik legdinamikusabban fejlődő települése kétségkívül Mórahalom. A fejlődés zászlóshajója az egyre népszerűbb fürdő, de a lovasszínház, a bivalyrezervátum, a mini Magyarország vagy akár Szeged közelsége miatt is érdemes ellátogatni ide. A Strandok Éjszakája rendezvényeiből 2021-ben sem maradt ki a fürdő. A reggel 8-tól éjfélig tartó programokat vízi zene kísérte végig, azonban itt is fellléptek tűzzsonglőrök, a vendégek pedig vízi versenyeken vehettek részt. A szauna programokon pedig alkoholos felöntések voltak.

 

Tűz és lézerek Hajdúszoboszlón

Európa legnagyobb fürdőjében két részlegben, a strandon és a fedett élményfürdőben, az Aquapalace-ban élvezhettük július 31-én a programokat. Az este 9-től jéfélig tartó programot tűzvarázs tűztánc show, lézerfények tették színesebbé.

 

Tiszakécskén két fürdőben is színes programok

A Barack Gyógy- és Élményfürdőben napközben különböző mozgásformákat próbálhattunk ki. Volt egyensúlytorna, gerinctorna, stretching, aqua nordic walking. Este 6 órától éjfélig DJ szolgáltatta a zenét. A város másik fürdőjében, a Kerekdombi Termálfürdőben pedig filmvetítésen és szaunaprogramokon vehettünk részt.

 

Pünkösdfürdőn később rendezték meg a programot

Az eredeti elképzelés szerint a retro hangulat került volna a fókuszba, nap közben vetélkedők, tánc, arcfestés és vízipisztoly csata szórakoztatta volna a gyerekeket. A rossz időjárásra való tekintettel azonban a rendezvényt elnapolták.

 

Térképen a fürdők, ahol 2021-ben volt Strandok Éjszakája


A fürdőkről szóló bővebb információért kattintson az okonokra, majd a megjelenő szövegdobozra.

 


 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...